A demencia kutatását támogatná kiállított rajzainak eladásával a helyi általános iskola pedagógusa.

November 4.-én, pénteken 17.00 órai kezdettel nyílik meg Fazekas Péter grafikáiból egy kiállítás az edelényi Templomkerti Kisvendéglő és Étteremben. A képek egy hónapig lesznek láthatóak, amely idő alatt a teljes kollekció megvásárolható.

Az alkotó az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanára és nem pusztán művészetét szeretné a nagyvilág elé tárni. Ennél sokkal magasztosabb célja van. 

– A képek árából befolyt összeg egy jelentős részét adományként kívánom eljuttatni két, a demencia kutatással foglalkozó munkacsoportnak, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetnek és a Neurokognitív Kutatási Központnak – nyilatkozta.

Péter közvetlen környzete már meg sem lepődött legújabb tervén. Elmondásuk szerint aktív, a közösségéért tenni akaró embernek ismerik. Számos helyi és országos kezdeményezésben vett már részt, legyen szó a Csereháti Bringás Vándortáborról, kulturális- és sportrendezvények szervezéséről vagy az iskolai programokról.

Rendkívül fontos számomra a családom, a hivatásom, a sport, a barátok, valamint a tudomány és a művészetek világa. A rajzolásnak, mint önkifejezési formának pedig kiemelt szerepe van az életemben. /Fazekas Péter/

Fazekas Péternek hosszú távú tervei vannak a demencia témakörével kapcsolatban.

A pedagógus azt is felajánlotta, hogy amennyiben valakinek elnyerte a tetszését egy alkotás, amelyik időközben már elkelt, akkor örömmel készít számára egy külön képet a vásárló által kiválasztott témáról, legyen az portré, csendélet, tájkép vagy házikedvenc. Természetesen ennek az összege is hozzáadódik a kiállítás teljes bevételéhez.

Arról is megkérdeztük, hogyan fogalmazódott meg benne egy olyan kiállítás ötlete, amelynek bevételéből javarészt adományozna.

Hivatásomból, illetve neveltetésemből adódóan is fogékony vagyok az emberi sorsok iránt, erős és mély emóciókkal élek, a filantrópia is fontos szerephez jut az életemben – válaszolta. – Azt vallom, hogy jobb adni, mint kapni.

/Fotók: Fazekas Péter/