Liz Truss 45 napig töltötte be miniszterelnöki tisztségét. Korábban George Canning tartotta a rekordot, a konzervatív politikus 1827-ben 119 napot szolgált.

A legfontosabb brit közszolgálati csatorna se bírta ki, hogy ne csináljon viccet Liz Trussból, akinek a neve azért marad meg majd a kollektív emlékezetben, mert hat hét miniszterelnöki tevékenykedés után botrányok közepette lemondott. A hírre a BBC többek között egy montázzsal reagált, melyben az ex-miniszterelnök hivatali idejéből idéznek fel pillanatokat, és Rihanna You Look So Dumb (nagyon ostobának tűnsz) című száma szól alatta. A kisfilm egyébként a csatorna péntek esti hírösszefoglalójában ment le.
Hasonló videót adott le a Channel 4 is, ők Taylor Swift Blank Space című slágerét választották, ami állítólag a politikus egyik kedvence.

Ha pedig már arról beszélünk, hogyan teszi nevetség tárgyává a politikusait a brit média, ezen belül is Liz Truss mennyi muníciót adott, akkor muszáj megemlékezni a Daily Star által indított live streamről, ahol azt lehetett figyelni, hogy a miniszterelnök tovább mard-e hivatalban, minthogy egy fejes saláta elrohad. A saláta győzött.