A karácsonyi időszakról jó és rossz hír is érkezett a hosszú hétvégén.

Először a pandémia, most az energiaválság miatt fújták le a turistákat vonzó Mikulásvonat rendezvényt. Erről Boda Péter, a Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke számolt be Facebook-oldalán.

Sajnos a COVID és a jelenlegi gazdasági és „rezsiválság”, valamint a kimaradt két esztendő következtében minden megváltozott. A rendezvény szervezésében résztvevő alapemberek, szereplők, önkéntesek jelenleg a mesebirodalmon kívüli civil világukban küzdenek, próbálnak a saját területükön fennmaradni, gazdaságilag túlélni – írja bejegyzésében.

Viszont újra sínen lesz Európa legszebbje

Idén tizenegyedik alkalommal indulhat útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon – erről Veres Pál, városunk polgármestere számolt be hivatalos Facebook-oldalán.

Adventi villamosa az energiaválság ellenére is lesz Miskolcnak. Reméljük, az idén is büszkék lehetünk rá, és reméljük, idén is Európa legszebbje lesz a legendás miskolci villamos – adta hírűl a polgármester közösségi oldalán.

A mézeskalács villamos tavaly ötödjére is elnyerte a közönség tetszését. Reméljük, idén is megmérettetik és újra elnyeri az Európa legszebbje címet!

(Fotó:szállás.hu)