Kezdetét vette a rájátszás, a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén a DVTK HUN-Therm az E.ON ELTE BEAC Újbuda együttesét fogadta.

A várakozásoknak megfelelően a hazai gárda végig kézben tartotta az irányítást, és magabiztos győzelemmel kezdte a playoff küzdelmeit.

Tippmix Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés

DVTK HUN-Therm – E.oN ELTE-BEAC 82-58
Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző

Játékvezetők: Makrai Márton, Fodor Attila, Rácz Zsolt

DVTK: Aho N. 8, Bernáth 7/3, Guirantes 13/3, Jovanović 12/6, C. Green 10
Csere: Garbin 17/9, Bacsó, Kiss A. 6, Aho T. 9/3, Márkusz, Oláh
Vezetőedző: Völgyi Péter

BEAC: Angyal, M. Green 16/3, Milkovics 10/6, Radócz 5/3, Vojtulek 4. Csere: Zsámár 9/3, Tóth F. 3, Juhász, Katona 2, Koch 5/3., Benke
Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea


Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Völgyi Péter
„Nem voltam a mérkőzés egyes szakaszaiban nyugodt, nem játszottunk jól. Viszonylag gyorsan nagy előnyünk volt már a mérkőzés elején, és ez szerintem egy kicsit elaltatott bennünket. Rosszul reagáltuk le a BEAC aggresszív, csapdázó védekezésre való átállását, több labdát is eladtunk. Bár megvoltak a tiszta dobóhelyzeteink, kívülről nagyin rossz százalékkal dobtunk. Aztán a második félidőben megvoltak azok a könnyű kosarak, amikkel magabiztosabbá váltunk, és végül úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mai párharcot, nagyon szeretnénk nyerni pénteken is.”

Mészárosné Kovács Andrea
„Küzdöttünk, amennyire erőnkből tellett, de nagyon rossz dobóformát fogtunk ki a legelején. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk mind csapatszinten, mind pedig egyénileg is, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Tudjuk azt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a DVTK mind fizikálisan, mind tudásban sokkal előttünk jár, ennek ellenére azt gondolom, tudtunk veszélyesek lenni a mai mérkőzésen és nem adtuk meg magunkat. Ennek ellenére voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikre nem vagyok büszke. Sok sikert kívánunk a továbbiakban a Diósgyőrnek, hazai pályán nem akarjuk könnyen adni magunkat.”

Darcee Garbin
„Ez a negyedik alkalom, hogy egymás ellen játszottunk, mindkét csapat tudta, mire számíthat, még akkor is, ha tudjuk, hogy a rájátszásban bármi megtörténhet. Az első félidőben még viszonylag szoros mérkőzést játszottunk, a végére sikerült már inkább ellépnünk, így a fiatal játékosaink is pályára tudtak lépni. Szeretnénk lezárni pénteken a párharcot Budapesten.”

Milkovics Réka
„Összességében szerintem az előző mérkőzéshez képest előre tudtunk lépni és ki tudtuk javítani azokat a hibákat, amiket elvétettünk. Még mindig sokat kell előrelépnünk védekezésben, a DVTK fölénye érvényesült. Készülünk a pénteki mérkőzésre, remélem, tudunk még egyet lépni előre.”