A soproni első elődöntőben a DVTK HUN-Therm az NKA Universitas PEAC csapatával mérte össze erejét. 

Ugyan a piros-fehér csapat jobban kezdte az összecsapást, de a hajrában jobban koncentrált a pécsi együttes, így szoros versenyben 76-72-re megnyerte a mérkőzést.

Killik László Női Magyar Kupa elődöntő

NKA Universitas PEAC – DVTK HUN-Therm 76-72 (19-27, 25-16, 21-17, 11-12)
/Sopron, Novomatic Aréna, 500 néző/

Játékvezetők: Nagy Viktor, Ádám József, Györfy Rúben

PEAC: Laczkó, Calhoun 12/3, Gwathmey 10, Katanić 2, Kiss V. 20/3
Csere: Simon 13/9, Sanchez 13/9, Szücs 4, Rátkai 2
Vezetőedző: Jovan Goreć

DVTK: Aho N. 4, Bernáth 12/6, Guirantes 6, Garbin 13/6, Green 11
Csere: Kányási 19/9, Grigalauskyt? 4, Kiss A. 3, Aho T.
Szakmai igazgató: Völgyi Péter


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter
„Csalódott vagyok, mert nem tudtunk olyan szinten játszani, ahogy azt szerettem volna. Az első negyedben is csak a támadásunk volt rendben, védekezésben sokat bizonytalankodtunk, ezt a PEAC jó küldő dobásokkal kihasználta. Későn kezdtünk el őrölni, és Grigalauskyte, valamint Guirantes sérülése sem jött jókor, változott a rotációnk. Sajnálom, mert nagy esélyt szalasztottunk el.”

Jovan Gorec
„Nagyszerű csapat ellen játszottunk, amely kétszer is legyőzött bennünket a bajokság során. Fontos volt, hogy megmutassuk, versenyben tudunk lenni a legjobb csapatokkal is. Nagyon sokat mutattak a lányok a pályán abból, amit gyakoroltunk, keményen megdolgoztunk ezért. Mint mindig, ezúttal is nagyszerű munkát végzett a csapatom.”

Kányási Veronika
„Kiélezett mérkőzésre számítottunk, hiszen tudtuk, hogy a PEAC nagyon erős csapat. Ennek ellenére sokszor kontrolláltuk a meccset és amikor az első félidőben elléptünk hat ponttal, akkor kellett volna bevinnünk az utolsó ütést, ami sajnos nem sikerült. Visszaengedtük a PEAC-ot, onnantól kezdve pedig végig ki-ki meccset játszottunk. Sokszor rossz döntéseket hoztunk a kiélezett szituációkban, de a Magyar Kupán bármi megtörténhet, főleg ilyen végjátékban. Csalódottak vagyunk, de megpróbáljuk elhozni a bronzérmet.”

Kiss Virág
„Nagyon boldog vagyok, hiszen az elmúlt két mérkőzésünk a bajnokságban nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. Úgy jöttünk ide Sopronba, hogy azt éreztem a lányokon, tényleg nagyon szeretnék ezt, és meg akarják mutatni, hogy a Miskolc ellen elszenvedett két vereség nem azt tükrözi, amilyenek valójában vagyunk, hiszen mindkét alkalommal nyert helyzetből veszítettünk. Nagyon örülök, hogy mindenki, aki a pályán volt, a maximumot tette hozzá a meccshez. Igazi csapatként játszottunk és megérdemeltük, hogy döntőt játszhassunk.”