Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Magyarország Eb résztvevő!

A hosszabbítás utolsó percéig kellett várni, de a bolgár Aleks Petkov öngólja bebiztosította a magyar válogatott Európa-bajnokságon való részvételét. Az a néhány szurkoló, aki bejutott az egyébként zárt kapus mérkőzésre, töretlen lelkesedéssel bíztatta játékosainkat az utolsó percekig, ami meg is hozta az áhított eredményt.

Már a 10. percben Ádám Martin góljával vezettünk, aztán sajnos a bolgár játékosok a 24. percben egyenlítettek. Az első félidőben a házigazdák kerültek emberhátrányba Valentin Antov kiállításával, majd a második félidőben Kerkez  Milos kapott piros lapot. 

Ez a meccs még véletlenül sem nevezhető a Rossi korszak legjobbjának. Küzdelmes volt és nehézkes, akárcsak a meccset megelőző; Lesz! – vagy mégsem? Itt lesz vagy inkább ott, vagy mondjuk amott, de legyen inkább mégis itt. – mizéria. A nevetséges huzavona után bizonyosan nehezebb összpontosítani.

Szoboszlai Dominik az M4 kérdésére elmondta, büszke a csapatára, nagyon örül annak, hogy egyeneságon kijutottak az Eb-re.

Ádám Martin, a meccs egyetlen magyar gólszerzője hangsúlyozta, sajnálja, hogy nem jöhettek szurkolók, ridegnek érezte így a környezetet. Az M4-nek Dibusz Dénes is nyilatkozott, úgy fogalmazott, nehéz felfogni azt, ami a pályán történt. Minden jó, ha jó a vége. – összegezte a születésnapos. (Micsoda ajándék, nemde?)

Lényeg, a lényeg: KIJUTOTTUNK! Méghozzá egyeneságon, veretlenül. Megosztó téma a foci hazánkban, de azt hiszem az ilyen sikereknek azért sokan tudunk igazán örülni. A vasárnapi mérkőzés a Puskásban így már tét nélküli lesz, nem kell tovább izgulnunk.

Szép volt fiúk!