Kezdőlap KÉK HÍREK

Majdnem egy évre lecsukják az ózdi állatkínzót

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a büntetett előéletű vádlott erősen ittas állapotát.

Az Ózdi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a vádlottat, aki március 25-én az ózdi családi házuk udvarán ittas állapotban szóváltásba keveredett az édesanyjával a náluk tartott keverék szuka kutya és hat kölyke tartása miatt.

A vádlott a szóváltás hatására indulatos állapotba került, majd felvette az udvaron az egyik 5-6 hetes, pitbull fajtajellegű kölyökkutyát, és azt szándékosan nagy erővel földhöz vágta, melynek következtében az állat elpusztult.

A bíróság a vádlottat – mint visszaesőt – állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 10 hónap szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki. A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, az önhibából eredő ittas állapotban történő elkövetést, azt a tényt, hogy cselekménye az állat pusztulásához vezetett, míg enyhítő körülményként a vádlotti beismerést és azt, hogy tettét megbánta.

Az ítélet jogerős.