Kezdőlap KIEMELT

Már csaknem 400 szavazat érkezett a részvételi költségvetés ötleteire

A 2023-as Miskolci Részvételi Költségvetés november 1-jén lépett a szavazási szakaszba.

A Miskolci Önkormányzat közleménye szerint az eltelt mintegy 3 hét alatt csaknem 400 voks érkezett a szakmai és polgári szűrésen átesett 45 ötletre, amelyek közül a legnépszerűbbeket 15 millió forintos értékhatárig – a részvételi költségvetés keretéig – megvalósítja Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Szavazni december 31-ig, a https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas oldalon lehet.

A 2022-es Miskolci Részvételi Költségvetés ötleteire mintegy 900 szavazatot adtak le a polgárok, ennek a számnak közel a fele érkezett be november 1. óta a https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas aloldalán listázott idei lehetőségekre – olvasható a közleményben.

Az eredményekről elmondható, hogy nincs olyan ötlet, amely ne kapott volna legalább 1 érvényes szavazatot, illetve egyik elképzelés sem rugaszkodik el népszerűségben a többitől – eddig átlagosan 1 és 20 közötti kattintást kaptak.

https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas oldalt megnyitva a támogatható ötleteket látjuk felsorolva, névvel és a becsült megvalósítás költséggel. Utóbbi azért fontos, mert 15 000 000 forintos értékig szavazhatunk, akár több ötletre is. Az ötlet neve előtt található pipára kattintva tudjuk voksolásra kiválasztani az adott ötletet, a felsorolás alján pedig láthatjuk, hogy milyen értékben szavazunk az elképzelésekre. A címek kattinthatók, és bővebb leírást rejtenek.