Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Mától távfűtési vezetéképítési munkák kezdődnek az Avason

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődik az Avas II. ütemben a távfűtési körvezeték építésének második szakasza.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében 2024. május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődnek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében.

A MIHŐ közleménye szerint a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint augusztus közepéig tartó munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre az Avasi lakótelep szolgáltatás üzembiztonságának növelése érdekében.

Az építés miatt előreláthatólag 2024. május 13-tól 2024. május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttest lezárásra kerül. Továbbá 2 darab parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges a kivitelezés lebonyolításához – írja közleményében a szolgáltató.

A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, ha kell szakaszosan is helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó.

A vezeték építés munkálatai a távhőszolgáltatást és a melegvíz ellátást nem akadályozzák.

A munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves megértését és türelmét kéri a MIHŐ.