Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha eddig nem gondoltál arra, hogy ideje megtisztítanod a matracodat, akkor gondolj bele, hogy átlagosan minden nap 7-8 órát fekszel rajta, ezalatt pedig sok minden történik. Így por, az elhalt hámsejtek, a verejték és a bőrödön lévő olaj is bejuthat a matrac belsejébe, ami egyrészt nem túl higiénikus, másrészt sárga foltokban meg is mutatkozhat. Mutatunk pár trükköt a tisztításához.

Első lépésként portalanítanod kell a matracot mindenhol. Ezt úgy tudod elérni, hogy a kárpittisztítós fejjel mindenhol többször átporszívózod.

Ha van otthon gőztisztítód, kitisztíthatod vele a matracodat is. Arra viszont figyelj, hogy ne áztasd át nagyon a matracod a lecsöpögő vízzel, hiszen úgy jóval tovább tart majd a szárítása.

Kifejezetten erre a célra kialakított termékeket használj!

Biztosan neked is volt már olyan, hogy foltokat vettél észre a matracon. A legegyszerűbb folttisztítási mód, ha kifejezetten kárpittisztító szert használsz a matracra. Ezekből ma már számtalan természetes terméket is találhatsz, ha ilyet keresnél.