Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Holtan találták Los Angeles-i otthonában Matthew Perry-t, a Jóbarátok sztárját. A színész-humorista örök nyomot hagyott a rajongók és a szakma szívében.

Sajtóinformációk szerint Perry-t a jacuzziban találták meg október 28-án. Halálával kapcsolatban a rendőség az idegenkezűséget kizárta. Matthew Perry-nek – habár kívülről úgy tűnt minden rendben – is megvoltak a maga démonjai. 
Tavaly megjelent könyvében őszintén beszél függőségeiről. A hírnév árnyékában alkohol, drog- és gyógyszerproblémákkal küzdött.  A könyv címe: Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet, magyar nyelven is megtaláljuk. A kiadványban ajánlója is sokatmondó:

"A Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet nyers, kíméletlen önvallomás, aminek a megírásához komoly bátorság kellett. Mint kiderül, Matthew Perry nagyon bátor. Őszintén ír a függőségéről, betegségeiről és a keserves magányáról. Matthew az élete során valahogy mindig képes volt arra, hogy mások számára szórakoztató módon dolgozza fel a fájdalmát, de ennek, mint mondja, ára van. Végig vezet minket a saját poklán, de nem dagonyázik az önsajnálatban. A kötet így reményt ad a jövőre nézve. Ha tudni akarjátok, ki az a Matthew Perry, hanyagoljátok a szennylapokat, és olvassátok el ezt a könyvet!" – írta Marta Kauffman, a Jóbarátok című sorozat társalkotója a könyvről.

A kanadai-amerikai színész, humorista, producer, forgatókönyvíró és drámaíró teljes neve Matthew Langford Perry. 1969. augusztus 19-án született a Massachusetts államban található Williamstown-ban.  

"Legismertebb alakítása Chandler Bing volt a Jóbarátok című szituációs komédiában, 1994 és 2004 között. Szerepelt a Bolond szél fúj (1997), a Hajszál híján hősök (1998), a Bérgyilkos a szomszédom (2000) és a Megint 17 (2009) című filmekben. 2010-ben a Fallout: New Vegas videójáték egyik szinkronhangja volt.
A Jóbarátok mellett más sorozatokban is feltűnt. Így A színfalak mögött (2006–2007) és a Csoportban marad (2012–2013) című produkciókban." (Wikipédia)

Matthew Perry 54 éves volt, köszönünk mindent! Jó utat!