Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Még lehet jelentkezni az MCC juniorképzésre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azok a diákok, akik középiskolai tanulmányaikat idén fejezik be, ősztől pedig a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni még vasárnapig jelentkezhetnek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ingyenes egyetemi programjára.

Az intézmény közleményéből kiderül, a Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben elérhető juniorképzés a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő program, amely elméleti és gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját. A hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók fejlesztik.

2022-ben 300 nemzetközileg elismert külföldi oktató, kutató fordult meg az MCC-ben, közülük pedig mintegy negyvenen bekapcsolódtak a diákok képzésébe is.

 

A program célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, ezért tanulmányaik során a hallgatókat tanulmányi és nemzetközi ösztöndíjakkal támogatják. Kiemelték azt is, hogy a tavalyi évben mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, vagy külföldi tanulmányúton vegyen részt.

A tehetséggondozó intézmény olyan mély tudást és alapot ad a diákoknak, amelyet a legjobb külföldi egyetemeken tudnak kamatoztatni, idén az Oxfordra és a Harvard Egyetemre is nyertek felvételt az intézmény diákjai.

Jelentkezés és további információ a ITT található.

(nyitókép forrása: mcc.hu)