Az energiaválság kapcsán a szolgáltatók elkeseredetten fejtették ki véleményüket a miskolci fürdők bezárásával kapcsolatban – olvasható a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület sajtóközleményében.

Az egyesület pódiumbeszélgetést szervezett a turizmus és az oktatás jelentős szereplőivel, amelyen több miskolci szálloda és vendéglátóipari vállalkozás képviselője is jelen volt. A beszélgetés fő témái között az energiaválság kérdése is szerepelt.

Ennek kapcsán a turisztikai szolgáltatók kifejtették véleményüket, miszerint értetlenül állnak a helyi események előtt – fogalmazta meg a közleményben Szendrei Mihály, az egyesület elnöke. – Nem értik, miért kellett a velük történő egyeztetés, valamint a negatív következmények figyelembevétele nélkül bezárni a miskolci fürdőket.

Végtelenül csalódottak és úgy érzik, magukra maradtak, hiszen teljesen kihagyták őket abból a döntésből, amely rendkívül súlyosan érinti őket, ezáltal pedig még nehezebb helyzetbe kerültek ebben az egyébként is válságos időszakban.

Véleményük szerint nagyon fontos a város működésének fenntartása, de ezzel a döntéssel nem történik költség racionalizálás. A város legnagyobb vonzereje és turisztikai attrakciója nélkül ugyanis a vállalkozások ellehetetlenülnek, aminek súlyos, hosszútávú negatív következményei lesznek, amelyek kihatnak majd a város bevételeire is – olvasható a közleményben.

A szakmai beszélgetés végeredménye egy új lépés kezdetét alakította ki. A szolgáltatók most különösen nagy összefogást és hatékonyságot sürgetnek az ügy érdekében, amely megkívánja a célratörő lépéseket egy hirtelen kialakult vészhelyzet enyhítésére.

A céljuk az, hogy a helyi turisztikai ágazat minél kisebb veszteséggel legyen képes átvészelni egy újabb csapást, ezért a szolgáltatók szükségesnek tartják legalább a Barlangfürdő nyitvatartását.

Számos kérdés felvetése után a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület elindította a további szakmai egyeztetések szervezését.

/Forrás és fotó: Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület Facebook-oldala/