Egy nemrég megnyílt McDonald’s étterem szokatlan elhelyezkedése miatt – a kanadai vidéki Quebecben, termőföldekkel körülvéve áll magányosan – máris szóbeszéd tárgya lett a közösségi médiában.

A McDonald’s a világ egyik legismertebb márkája, gyakran forgalmas utak mellett áll. Egy újonnan megnyílt hely azonban a semmi közepén található, Saint-François-ban, a 8075-as úton, Kanadában. Az éttermet termőföld veszi körül, és láthatóan nincs is rákötve az elektromos hálózatra, hanem generátorral működik.

„Szó szerint a mezőgazdasági mező közepén van – mondta az étterem közelében lakó tiktoker. – Tanyák veszik körül, és még villany sincs. Egy generátoron működtetik azt az átkozott helyet! Ez őrület!”

A tiktoker rövid klipjét, amely a bizarr módon elszigetelt McDonald’s éttermet mutatja be, több tízezer alkalommal nézték meg, és számos összeesküvés-elméletet és pletykát hívott életre az interneten.

@thumbs.up.canuck McDiesel fumes #mcdonalds #crazy ? original sound – thumbs.up.canuck

Egyesek úgy vélik, hogy a McDonald’s-ot azért nyitották meg a kietlen, senki által nem látogatott helyen, mert tud valamit, amit mindenki más nem – a környező telket hamarosan eladják a fejlesztőknek, és az egész terület tele lesz új házakkal. Alapvetően a McDonald’s korán beszállt, még mielőtt a föld ára nagyon megdrágult volna.

Nem világos, hogy az elmélet ??igaz-e, mivel a kanadai McDonald’s még nem kommentálta az étterem szokatlan helyének okát. Mindenesetre jó színtere lehetne egy jó kis horrorfilmnek.