Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Berlin bejelentette, hogy a nők ezentúl a férfiakhoz hasonlóan csupán egy bikinialsóban is megmártózhatnak a helyi nyilvános uszodákban.

A berlini tartományi kormány csütörtökön jelentette be, hogy új fürdőzési szabályokat vezetnek be, melyek értelmében a topless medencézés lehetősége a nők számára is adott lesz. Ezek az új szabályok lehetővé teszik, hogy mindenki meztelen felsőtesttel úszhasson: a nők és a férfiak egyaránt.
Az új szabályok azt követően születtek, hogy egy nő diszkriminációs panaszt nyújtott be, miután megtagadták tőle, hogy bikinifelső nélkül ússzon egy fővárosi uszodában.

A nő, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, egyenesen a szenátus ombudsmani hivatalához fordult az egyenlő bánásmódért, követelve, hogy a nők a férfiakhoz hasonlóan úszhassanak felső nélkül.
A panasz kivizsgálását, valamint az ombudsman bevonását követően a város nyilvános uszodáit üzemeltető Berliner Baederbetriebe úgy döntött, hogy megváltoztatja öltözködési szabályait.
Doris Liebscher, az ombudsmani hivatal vezetője üdvözölte a döntést, kiemelve, hogy ez egyenlő jogokat teremt minden berlini számára, legyen az férfi, nő vagy nem bináris.