A mintegy ezer, energiatakarékos LED-izzó telepítését megvalósító beruházást csütörtökön adták át a kisvárosban.

Az Energiaügyi Minisztérium többször tárgyalt az önkormányzatokkal, ezeknek az egyeztetéseknek eredménye a földgáz és az áram árának fixálása a helyhatóságok számára.

A szikszói beruházásokról Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a település új uszodája – kormányzati támogatással – egy nagyon rövid ideig tartó leállást leszámítva folyamatosan működött, az energiahatékonyság újabb mérföldkövét pedig az MVM közvilágítási beruházása jelentette.    

Egy másik energiahatékonysági program segítségével lecserélik a háztartásokban használatos régi izzókat új LED lámpákra, a projekt első körében a kétezer szikszói háztartásból több mint hatszázban újulhatnak meg a fényforrások.

Kiss Csaba Attila, a beruházó MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. ügyvezetője, az MVM ESCO Urban Kft. vezérigazgatója elmondta, az MVM Lumen már az ötödik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen újította meg a közvilágítást. A szikszói programot mintegy 80 millió forintból, saját erőből finanszírozták – tette hozzá.

A beruházást hat hónap alatt valósította meg az MVM Lumen és az MVM ESCO.

(Fotók: Vajda János/MTI)