Tetszene? Akkor ragadd meg az alkalmat no és nyisd ki a brifkót! Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Falra fel! plakátaukciót. Szervező a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium.

Igazi kuriózum lesz a "Lugosi plakát"

Többek között erre is licitálhatsz november 17-én az Atelier Budapestben. Számos magyar filmes tett szert világhírnévre a tengerentúlon, köztük Kertész Mihály, aki előtt A magyar föld ereje című, 1917-es filmjének plakátjával tisztelegnek a szervezők. Őt talán inkább Michael Curtiz néven ismerheted. Ezzel a névvel hódította meg Hollywoodot, és alkotta meg 1942-ben a Casablancát. Plakátja szintén licitre vár. 

Mások mellett várja leendő tulajdonosát még  My Fair Lady, az Estély habfürdővel, a Dél csillaga, a Matrózszerelem és a Ragyogj, ragyogj, csillagom! filmek plakátjai. 

Számos kereskedelmi és reklámplakát is felvonul, csak egy példa közülük: Keménykalap és krumpliorr plakátja Alfonzóval.  A licitálandó plakátok tárháza kimeríthetetlen, de még valami: hozzájuthatsz  számozott művészplakátokhoz Jim Morrisonról és Mick Jaggerről.

A kikiáltási ár teljesen változó indul hatezerről, de van ötvenezres alap is. 

Emlékszel még fiatalkorod teleragasztott szoba falára? Éld át újra az érzést!

(fotó:axioart.hu)