Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mit szólnál egy jégkanapéhoz vagy egy jéglakosztályhoz? Hidd el, az élmény lenyűgöző! Újjászületik a világ első és legnagyobb jégből készült szállodája, mely Svédországban található. 

Icehotel, azaz Jéghotel 

Nem cifrázták a nevét, de minek is. Ez tulajdonképpen mindent elmond róla. 

Az északi sarkkörtől 200 kilométerre északra található Jukkasjärviben épül fel 1989 óta minden évben. 

Több, mint szálloda

Művészeti alkotásról is beszélhetünk. Minden télen új, jégből faragott szobrokkal és installációkkal debütál.

Az Icehotel az idei szezonban ünnepli fennállásának 34. évfordulóját. 

15 művészi lakosztályt, egy nagytermet és egy ünnepi csarnokot foglal magába az építmény. A belső terek dizájnját ezúttal 14 ország 32 művésze alakította ki a szálloda építkezésért felelős csapatával és Luca Roncoroni kreatív igazgatóval együttműködve. 

„Az idei művészi lakosztályok a kreativitás hihetetlenül magas szintjét képviselik, művészi álmok, megnyilvánulások és ötletek izgalmas gyűjteményét alkotják."

Vannak mesékből vett motívumok, természeti témák. Megtalálható mások mellett Tjåsa Gusfors és Hanneke Supply szoborpárja.

Azért, hogy a szálloda épen maradjon, a belső hőmérsékletet -5 Celsius fokon tartják, még a tavaszi időszakban is. A szálloda egy része egész évben nyitva tart.

(forrás: My Modern Met, fotó: travelo.hu)