Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Narancshéjból készült ruhát is hoznak Budapestre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nem mindennapi, fenntartható anyagokból készült kreációkat az amszterdami Fashion for Good Museum Grow című pop-up kiállításán, március 13. és 25. között lehet megtekinteni a Metropolitan Egyetemen.

A például banánrostból, narancs-, és kókuszdióhéjból készült ruhákat és kiegészítőket bemutató interaktív tárlat a Budapesti Metropolitan Egyetem Építészet és Design Tanszékének üvegtermében kap helyet.

Az először Amszterdamban, majd idén februárban Dániában bemutatkozó tárlat szervezői arra kértek fel fiatal divattervezőket, hogy a természetben megtalálható anyagok felhasználásával készítsenek olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyeken keresztül bemutatható, hogyan használhatók a divat- és textiliparban a bioanyagok. Karim Adduchi narancshéjból készült "selyemruháját" meg is lehet majd érinteni a kiállításon.

A bioanyagok még kevéssé ismertek, ezért a tárlat kiemelt célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a divatipar jövőjében fontos szerepet játszó anyagokat. Ebben a kiállítás anyagán túl egy interaktív játék is segíti majd a látogatókat, akik egy speciális alkalmazás segítségével szórakoztató és interaktív módon tudhatnak meg többet a témáról.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com