Pénteken a MEAFC férfi NBI-es röplabda csapata a bajnoki döntő 4.mérkőzését játszotta az egyetemi Körcsarnokban.

A Szegeddel vívott párharc állása 2-1 volt a MEAFC javára így Bagó László csapatának csak be kellett húzni ezt a mérkőzést a bajnoki címért.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója: 

Az első szett két miskolci ponttal indult majd jött is rá a válasz vendégoldalról (2:2). Kovács szerezte a harmadik MEAFC pontot majd Kozsla blokkal Árva támadásból és Csizmadia is blokkal járult hozzá a 6:4-es hazai vezetéshez. 7:7-ig tartotta a lépést a Tisza parti egyesület, de abban a pontban beindult a jól megszokott borsodi henger és megsem állt 18:11-es vezetésig. A kék-sárgában szereplő hazai csapat ellentmondást nem tűrően játszott és folyamatosan diktálta a tempót a szép számú nézősereg nagy örömére. Szebbnél szebb támadások Árva, Komlósi és Kovács révén, remek blokkok Kozsla és Csizmadia révén, McLaughlin is kiválóan vezényelte a csapatot és Karóczi is extra labdákat szedettössze. Így nem is volt kérdés ki nyeri az első etapot 25:17-re nyeri a MEAFC.

A második felvonást ott folytatták a MEAFC-os játékosok, ahol az előzőt abbahagyták és 3:0-ára el is húztak. A vendégek keresték az ellenszert Kovácsék ellen, de ezen a napon nem találták meg és pont annyira tudtak érvényesülni amennyit a Bagó csapat hagyott nekik. Folyamatos volt a MEAFC előny (11:9;16:13). Továbbra is olajozottan működött a miskolci gépezet mind támadásban és védekezésben is. A szett utolsó pontját Komlósi szerezte támadásból ezzel beállítva a 25:19-es végeredményt.

A harmadik játékrészt egy McLaughlin ásszal indult, de jött is a válasz rá szegedi oldalról (1:1). A szett elején voltak izgalmak és volt, hogy a szeged 1-1 ponttal ellépet, de Csizmadiák nem estek kétségbe és folyamatosan darálták be ellenfelüket. 6:6-nál Kovácsék beérték a szegedi alakulatot és a folyamatos Árva, Komlósi, Csizmadia pontoknak köszönhetően el is léptek 14:10-re. A Szeged továbbra sem adta fel és küzdött az egyenlítésért, ami majdnem sikerült is nekik, hiszen 19:17-et is mutatott az eredményjelző. Bagó László csapata nem engedett ki a végjátékra Kovács és Árva révén növelte az előnyt így jutva szett és mérkőzés labdához (24:21). A bajnoki címet eldöntő utolsó pontot Árva szerezte egy hatalmas blokkal így beállítva a 25:21-es szett győzelmet és a 3:0-s végeredményt. Ami azt jelentette, hogy története során először ünnepelhetett NBI-es férfi bajnoki címet a MEAFC és Miskolc városa is.

Férfi NB I-döntő, 4. mérkőzés:
MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (17, 19, 21)

Miskolc, 350 néző. V: Ladányi, Nagy Zs.

MEAFC: McLaughlin 7, Kovács Z. 8, Kozsla 5, Komlósi 10, Árva 18, Csizmadia 7. Csere: Karóczi (liberó),
Szabó P., Simkó 1. Vezetőedző: Bagó László.
SZRSE: Piti 6, Dileo 3, Kasnyik 1, Kiss G. 3, Sarnyai 5, Pozzobon 15. Csere: Borsi (liberó), Csányi 10,
Honti 2, Bodnár, Demcsák. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Bagó László: – Ez a döntő az előző meccsen dőlt el, ma csak a pontot kellett feltenni az i-re. Kitartó
szorgossággal őröltük fel a szegediek ellenállását, végig hittünk magunkban és az elvégzett munkában. Le a kalappal minden játékosom és a vezetőség előtt, hogy ide el tudtunk jutni. Nyáron még ez elérhetetlennek tűnt. Kis ünneplés, és jöhetnek az új célok…

 

Fésüs Erzsébet: – Sajnos be kell ismerni, hogy a mai meccsen ők voltak már jobbak, ezt a döntőt az előző két meccsen veszítettük el, ahol többször is volt esélyünk nyerni. A harmadik mérkőzés döntött el sok mindent a küzdelmek sorozatának szempontjából. Természetesen csalódottak vagyunk, de mindent megtettünk, hogy megnyerjük a bajnokságot, ez pedig most erre volt elég. Büszke vagyok a csapatomra, mert ha az egész éves munkát figyeljük, annak ez a második hely is gyönyörű eredménye.

A párharc végeredménye: 3–1 a MEAFC-Miskolc javára.

Ezúton is köszöni a csapat mindenkinek, aki kicsit is hozzátett ehhez a sikerhez!