A MAFC hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kazincbarcikát a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének keddi, második mérkőzésén, ezzel egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika honlapján található összegzés szerint az első két szettben nem igazán tudta a Vegyész megnehezíteni vendéglátója dolgát, az előző mérkőzésen jól semlegesített Reyes például kétszer olyan hatékonyan tudott támadni, mint tette azt három nappal korábban. Jól is nyitott a kubai négyesütő, csak ő egyedül végül öt ásszal zárt. Nem volt meglepő a játék képe alapján, hogy a MAFC kétszettes előnybe került (25-19, 25-19; 2-0).

A harmadik felvonásban eredményesen támadott Jan Jirásek és Bibók Balázs is, utóbbi összesen szervált öt ászt a mérkőzésen. Három-négy pont is volt már a GreenPlan-VRCK előnye, és bár a végére maradtak izgalmak, végül összejött a szépítés (23-25, 2-1). A negyedikben ismét beragadtak a mieink, folyamatosan kapaszkodniuk kellett, ez pedig felőrölte őket, valamint nem találták az ellenszert Reyes és Altunaga ellen (25-20, 3-1).

Férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
MAFC-BME – GreenPlan-VRCK 3-1 (19, 19, -23, 20)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1. A harmadik mérkőzés szombaton lesz Kazincbarcikán.

(Nyitókép: vrck.hu)