Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 18-án, 19-én és 20-án szülinapi hétvégével várják a látogatókat.

Napjainkban az emberek már gyakrabban találkoznak egzotikus, különleges állatokkal, így a házi állatok és a hagyományos népi játékok egyre inkább a háttérbe szorulnak. A Miskolci Állatkert ezt szeretné egy kicsit feleleveníteni, hiszen 40 évvel ezelőtt, a Miskolc Városi Vadaspark megnyitásakor még jellemző volt a háztáji állatok tartása, valamint a gyermekek ismerték azokat a játékokat, melyek lassan-lassan feledésbe merülnek.

Augusztus 18-án, pénteken a látványetetések mellett a mesterségek bemutatóján a kovács és fazekas munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Augusztus 19-én, szombaton a mézeskalácsos és a faműves (teknővájó és fafaragó) munkájába nyernek betekintést a látogatók.

Augusztus 20-án, vasárnap a látványetetések mellett a következőkkel várja a Miskolci Állatkert a látogatóit:

  • Népi játszótér: kézzel hajtott 4 személyes, fűzfa kosaras körhinta, sajtlabirintus, hordólovaglás, tandem sí, horgászat, csirkepofozó, gólyalábak, billegők, medvetalpak, lápjárás, frászkarika, memóriatábla, egyensúlyozó gerenda, lengőteke, csigafuttató, kötélhúzás, babzsákreptető, célbadobós játékok – patkódobás, parasztetető, karikadobás, vödörbedobás,
  • Terrarisztokraták: különleges terráriumi állatokat ismerhetnek meg a látogatók, akár kézközelből is,
  • Északerdő Zrt.: interaktív ismeretterjesztő játékokkal és kézműves foglalkozással várják az érdeklődőket,
  • Ingyenes arcfestés várja majd a gyermekeket, két helyszínen is,
  • 11 órakor a Bükki Vadászkürtösök közreműködésével ünnepeljük a 40 éves Miskolci Állatkertet.