Kezdőlap KÉK HÍREK

Nem akart lebukni az ATM-nél, de nem volt elég ügyes

Először megleste a PIN-kódot, majd egy ismeretelen férfi segítségét kérte, hogy pénzt vegyen le ismerőse kártyájáról. 

A Miskolci Járási Ügyészség közleménye szerint a vádlott február közepén egy férfi ismerőse miskolci lakásában tartózkodott, italoztak, majd a férfitől 20.000 forintot kölcsönkért. A férfi a lányát kérte meg arra, hogy menjen el egy közeli ATM-hez, és a bankkártyájáról vegyen fel 30.000 forintot. A vádlott elkísérte a nőt, az automatánál végig megfigyelte a készpénzfelvétel folyamatát és megjegyezte a PIN-kódot.

Amikor visszamentek a lakásba a vádlott az előszoba szekrényre helyezett bankkártyát magához vette, távozott, egy postához ment. Pénzt akart szerezni, de el akarta kerülni, hogy a bankkártyával lebukjon, ezért az épület előtt megszólított egy ismeretlen személyazonosságú férfit és megkérte, hogy vegyen fel neki 215.000 forintot. A férfi teljesítette a kérést, majd a teljes összeget átadta a vádlottnak, aki 115.000 forintot visszaadott neki, míg 100.000 forintot megtartott, amit később elköltött.

Az ügyészség a büntetett előéletű különös visszaeső vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.