Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mobil 16 nyelven tud parancsokat fogadni, illetve válaszolni is, funkciót tekintve pedig a pénzátutalás és az üzenetküldés sem okoz vele gondot.
Egy nyugat-afrikai államban, Elefántcsontparton élő vállalkozó alkotta meg az ország első, helyben készült okostelefonját, az Open G-t, amely az írni-olvasni nem tudók számára könnyíti meg a mindennapokat.
A mobil múlt hónapban került forgalomba, amely Elefántcsontpart mintegy 60 beszélt nyelve közül 16 nyelven (többek között dioula, senoufo és bété) tud fogadni parancsokat, illetve válaszolni is.
Az alapító, Alain Capo-Chichi elmondta, a telefonnal az volt az elsődleges célja, hogy a szüleihez hasonló, írástudatlan embereknek segíthessen az olyan funkciók használatában, mint a pénzátutalás és az üzenetküldés, amelyek a mai modern világ szinte nélkülözhetetlen részeivé váltak.
„Afrikában az az egyik legnagyobb probléma, hogy az írás és olvasás megtanulása nem érhető el mindenki számára. A mobil célja, hogy az emberek sokkal könnyebben tudják ellátni a teendőiket, ehhez pedig mindössze annyit kell tenniük, hogy beszélnek hozzá” – mondta.