Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár mindkét fél hajlott a folytatásra, Guirantes – a DVTK HUN-Therm puerto ricói válogatott játékosa – végül úgy döntött, egy másik európai csapatban folytatja karrierjét, és a 2023/2024-es szezonban már nem erősíti a csapatot.

Guirantes remekül érezte magát Diósgyőrben, gyorsan megkedvelték a szurkolók is, és szívesen tért volna vissza, de ahogy ilyenkor gyakran megtörténik, több Euroligás élcsapat is szemet vetett a jelenleg az NBA-s szezonjára készülő hátvédre.

„Mindent megtettünk a szerződéshosszabbítás érdekében, de sajnos egy sokkal nagyobb költségvetésű klubtól érkező ajánlattal már nem tudtunk versenyezni. Mivel nem ért teljesen váratlanul bennünket a távozása, a megfelelő helyettes kiválasztása folyamatban van, és terveink szerint a következő hét folyamán van esély a végleges keret bemutatására is – olvasható a DVTK weboldalán.”

Arella Guirantesnek, becenevén Rellának oroszlánrésze volt az idei sikerekben, az Euroligában és a hazai bajnokságban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a DVTK HUN-Therm színeiben.