Kezdőlap KÉK HÍREK

Nem tetszett a bíróságnak a gumiabroncsokból épített kerítés

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt.

A vádirat szerint a vádlottak közül az egyik férfi és a nő 2021 május hónap elején személygépkocsit vásároltak azzal a céllal, hogy szétbontják és hulladékként értékesítik. A rákövetkező napon a két férfi a női vádlott borsodi településen lévő lakóhelyén reggel megkezdték a feldarabolást, de a lakossági bejelentésre kiérkező rendőrök megakadályozták cselekményüket.

A gépjármű veszélyes hulladéknak minősül, bontásához hatósági engedély szükséges – derül ki a a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

2021 áprilisában és májusában a nő a családi házához szállíttatott 462 db, összesen több mint 3,6 tonna súlyú használt gumiabroncsot, és abból kerítést épített 4-5 gumiabroncsot egy sorban egymásra rakva, rögzítés nélkül.

A gumiabroncs nem veszélyes hulladék, de magántulajdonú ingatlanon nem tárolható.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfival és a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg büntetlen előéletű harmadik társukkal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.