Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Persze vagy hiszel benne vagy nem, de úgy tartják vannak balszerencsét hozó tárgyak, színek a lakásban. Ha adsz ezekre a véleményekre, akkor hasznos lehet a következő kis lista.

Kezdjük az egyik legbrutálisabbnak tűnővel, vagy inkább bizarr jövőképet festővel. A feng shui elvei szerint minden törött tárgy a lakásban szerencsétlenséget hoz, de különösen veszélyesek azok az órák, amik még törött állapotban is járnak. Úgy tartja a mítosz, hogy halált hoznak tulajdonos családjára.

De például a sast ábrázoló figurák, az elefántok, melyeknek lefelé mutat az ormányuk szintén bajt hozhatnak. A kutyás és oroszlános figurák közül azok, amelyek a hátsólábaikon állnak és szájuk nyitott,  negatív energiákat vonzzanak csakúgy mint a régi papucsok. Ha tele dekorálod a lakást agancsokkal, akkor arra is készülj, hogy bevonzod a betegséget.

Gondoltad volna?

Vonzzák a betörőket a halas figurák.  A gipszből készült figurák, apró tárgyak pedig csökkentik az akaraterőt. Azok az apró sótartók, amelyeknek a peremén lerakódik a só negatív dolgokat vonzhatnak.  

Az írek szerint a hintaszék szinte vonzza a sötét erőket, hogy beleüljenek. A nyikorgó hintaszék nem jót jelent. A zöldre festett falak állítólag szerencsétlenséget hoznak. Ez viszont egy hiedelem után terjedt el, mely egészen az 1700-as évekre vezethető vissza: egy svéd vegyész arzént használt zöld tapéták és kárpitok elkészítésére. Ezzel viszont akaratán kívül több embert is megmérgezett.

(forrás: netcafe, blikkruzs)