Mint arról korábban már beszámoltunk, teljesen kiégett egy miskolci panellakás, miután egy tűzijáték az erkélyükön landolt.

Éva otthona a tűz martalékává vált, ráadásul az oltóvíz teljesen eláztatta náluk a bútorokat, falakat. A miskolci családnak volt biztosítása lakásra, de a hosszadalmas ügyintézés miatt hónapokat vártak a pénzre, ami sajnos nem volt elég a az otthon teljeskörű újjáépítésére.

Egyre többen jöttek, és segítettek, így egyre pozitívabban láttuk a dolgot. Éreztük, hogy van kiút, és azt is hogy mennyi hős van ebben az országban

– mondta Marincsák Éva a Tények riportjában.

Rengetegen segítettek a fedél nélkül maradt testvérpárnak. A felajánlásokból kedvükre rendezhették be a szobákat.

A vállalkozók nemcsak a munkájukat, hanem a materiális anyagokat is adták, ezzel is támogatva a családot, hogy még erre se kelljen Éváknak pénzt fordítania. A cég ajánlotta fel az ablakokat, redőnyöket, szúnyoghálókat, valamint a beltériajtókat is

– emelte ki  Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Alapítvány elnöke.

A Supersum Alapítvány indította a gyűjtést a károsultak megsegítésére. Éva és testvére ugyan hamar beköltözhettek egy önkormányzati lakásba, de az bútorozatlan volt, így első körben a beköltözéshez járultak hozzá. Emellett segítettek Éváéknak, hogy a középszer utcai lakásuk újra lakhatóvá váljon.

Erika minden segítséget megkap az alapítvány vezetőjétől.

Éva azt mondta a Tényeknek, hogy soha sem fogja elfelejteni a szilveszteri tragédiát, de a rengeteg segítség reményt és lelkierőt adott neki és testvérének is a továbblépéshez.

(Fotók: Supersum Alapítvány)