Nagyon erős a forgalom az M3-as autópályán a főváros felé vezető oldalon. Hatvan és Gödöllő között szinte csak lépésben lehet haladni, a menetidő csaknem egy órával megnőtt.

Sokan haladnak az M1-es autópályán is, Hegyeshalom felé, szakaszosan lelassul a haladás. Tovább lassítja a közlekedést, hogy a 65-ös km-nél Tata térségében korábban baleset történt. Ott megszűnt a sávzárás, de továbbra is 5 km-es torlódás.

Hegyeshalom határátkelőnél, a kilépő oldalon 1 km hosszan feltorlódott a kocsisor. Ausztria irányába hosszabb várakozási idővel számoljanak!

Az 5-ös főúton, Kiskunfélegyháza térségében egy személyautó árokba hajtott. A 105-ös km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

A kamiontilalom ma este 10 óráig van érvényben.

A 32-es főúton, Szolnok közelében a 78-as km-nél félpályás korlátozás van érvényben, de a jelzőlámpa sárgán villog, így fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!

A 67-es főút, új, autóúti szakaszát, a 63-as km és a 80-as km között lezárták, mert portáltáblát építenek. Mindkét irány forgalmát Mernyeszentmiklós és Somogytúr között, a régi 67-es útra terelik.

Figyelmeztetés!

Ha nagy villámlással járó vihar közeleg, vagy kap el minket, húzódjunk be valahová, ha pedig gépkocsiban ülünk, az ablakokat zárjuk be, a fém részeket ne érintsük meg. A ház környékéről gyűjtsünk össze és vigyünk be az épületbe minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat, ezek ugyanis súlyos sérüléseket okozhatnak. Az aktuális meteorológiai riasztásokról az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ applikációján keresztül is tájékozódhattok.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, lehetőség szerint ne parkoljunk a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjünk. Ha leszakadt vezetéket, vagy bajba jutott embert láttok, jelezzétek azt a 112-es segélyhívón.