Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Nincs mellé beszéd, győzni kell Szegeden! 

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc extraligás férfi röplabdacsapata csütörtökön este Szegeden lép pályára a bajnokság 4. fordulójában. 

Bagó László együttese három vereséget szenvedett el az elmúlt fordulókban. Igaz mind a három ellenfél (Fino Kaposvár, Pénzügyőr SE, Greenplan-VRCK) az elmúlt évek meghatározó csapatai közé tartoztak. 

Barócsi Ákos szakosztályvezető beharangozója:

Soron következő ellenfelünket a szurkolók is jól ismerhetik, hiszen a Tisza parti alakulattal az előző szezonban az NBI-en óriási mérkőzéseket játszottunk és nem mellesleg az NBI döntőjében jobbnak bizonyultunk náluk. A szegedi csapat a nyáron edzőt váltott és az argentin feladójuk is távozott azonban a csapat magja együtt maradt így borítékolható, hogy ismét egy nehéz mérkőzés vár Komlósi Márkékra. 

Bagó László vezetőedzőnk osztotta meg gondolatait a mérkőzés előtt: – A szezonkezdésre nehéz sorsolást kaptunk, és azt éreztem, hogy meccsről meccsre húztuk magunkat lefelé, a felszabadult játék helyett. Óva intettem, minden játékosomat attól, nehogy alábecsülje a saját vagy a csapatunk képességeit attól, hogy profibb körülmények között készülő csapatokat nem fogjuk megverni. Legutóbb, két papírforma vereség után frusztráltan szálltunk bele a meccsbe, a Barcika elleni szétesés ennek tudható be. A saját utunkat kell járnunk, magunkra kell elsősorban figyelni. Újra meg kell tanulnunk kicsit profibban kezelni sikertelen játékhelyzeteket, meccseket. A számunkra fontos ellenfelekre kell koncentrálni és a számunkra fontos pontokat kell begyűjteni. Ilyen lesz az elkövetkező pár bajnoki. Ehhez vissza kell találni arra a hangulatra és játékra ami a felkészülési időszakban jellemzett bennünket. Ez csapatjáték, tehát csak egymást segítve lehetünk eredményesek, ennek szellemében utazunk Szegedre. Hagyományosan szoros, éles meccset szoktunk egymással játszani, nem lesz ez most sem másképp.


,,Úgy gondolom, hogy az első három meccsen nem volt realitás a győzelem, viszont a mutatott játékunk nagyban elmaradt saját elvárásainktól.” – értékelte az elmúlt hetek mérkőzéseit fiatal átlónk Komlósi Márk. Majd kitért a csütörtöki összecsapásra is: – Megpróbáltuk megbeszélni a hibákat és rendbe tenni a fejeket, hiszen Szegedről már mindenképpen pontokkal kell hazatérnünk. Az ő csapatuk apróbb változásokon esett csak keresztül, így a tavalyi meccseinkhez hasonlóan kiélezett szoros párharcot várok. Remélem ismét csapatként tudunk játszani és hamar felülkerekedünk ezen a hullámvölgyön.

A mérkőzést élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján 19 óra 30 perctől.