Tavaly december 8-tól 6 töltőállomás, valamint 68 önálló Supercharger is megnyílt más elektromos autók számára Magyarországon. A közlemény szerint ezzel létrejön a legnagyobb nagyteljesítményű töltőhálózat, mely az országban minden elektromos autót kiszolgál.

 

A Supercharger-töltők 2021 novembere óta nem Tesla járművekkel is használhatók. A Tesla folyamatosan további új helyszíneken és országokban teremti meg ezt a lehetőséget, hogy ezáltal is felgyorsítsák a világ átállását a fenntartható energiaforrásokra.
 

A Tesla ma már több mint 50 000 Supercharger töltőállomással rendelkezik világszerte. A megjelölt Supercharger-töltőállomások pedig mostantól elérhetők a megjelölt országokban élő, nem Tesla elektromos járműveket vezetők számára a Tesla alkalmazásban (4.2.3-as vagy újabb verzió) keresztül.

A Tesla-tulajdonosok természetesen továbbra is használhatják ezeket az állomásokat, ahogyan eddig is. A Tesla közleményében rámutatott, mindig szemük előtt lebegett az a cél, hogy a Supercharger-hálózatot megnyissák a nem Tesla típusú elektromos autók számára is, és ezzel több sofőrt ösztönözzenek arra, hogy elektromos autóra váltsanak.

Minél több ügyfél veheti igénybe a Supercharger-hálózatot, annál gyorsabban terjedhet el az elektromos autók használata: céljuk, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek és mielőbb hasznosítsák azokat, folytatva hálózatuk erőteljes bővítését, hogy a Tesla és a nem Tesla-tulajdonosokat is mielőbb világszerte üdvözölhessenek minden Supercharger töltőállomáson.