Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Budafoki MTE csapatával játszott a DVTK.

Az első félidőben a DVTK lépett fel támadólag, két nagy helyzetet is kialakított, a hazaiak csak védekeztek, majd húsz perc múltán kijjebb merészkedtek. Ezt kihasználva a diósgyőriek próbálták megjátszani a védelem mögötti területet, de a szünet ellőtt még eredménytelenül.

A fordulás után a DVTK ismét teljesen beszorította az ellenfelét, akik egyszer kiszabadultak, és megszerezték a vezető gólt. Válaszul sorra érkeztek a diósgyőri cserék, minek eredményeként Könyves Norbert passzát Jurek Gábor váltotta egy szép lövéssel gólra.

Amikor már a hosszabbításban járt a mérkőzés, Lukács Dániel küzdeni tudása ismét gólt eredményezett, amivel a DVTK újabb győzelmet aratott.

 

Budafoki MTE – Diósgyőri VTK

Budapest, Budafok, Promontor utcai stadion, 522 néző

Játékvezető: Zierkelbach Péter (Garai Péter, Kóbor Péter)

BMTE: Gundel-Takács Bence – Bíró Márk, Nándori Botond, Jagodics Márk, Fótyik Dominik, Kalmár Olivér – Beke Péter, Adorján Krisztián, Soltész István, Horváth Olivér – Németh Márió
Vezetőedző: Mátyus János

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Lőrinczy Attila – Koman Vladimir, Lukács Dániel, Jérémie Obounet
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Bíró Márk helyett Csonka András és Németh Márió helyett Bakti Balázs a 46., Koman Vladimir helyett Könyves Norbert és Jérémie Obounet helyett Jurek Gábor az 59., Horváth Olivér helyett Oláh Bálint a 64., Lőrinczy Attila helyett Cseke Benjámin a 71., Bényei Ágoston helyett Bertus Lajos a 79., Beke Péter helyett Takács Ronald a 84., Adorján Krisztián helyett Tischler Patrik a 90+2 percben.

Sárga lap:  Holdampf Gergő a 16., Bíró Márk a 17., Bokros Szilárd a 23. percben.

Gólszerző: Beke Péter (1-0) a 66., Jurek Gábor (1-1) a 73., Lukács Dániel (1-2) a 90+1. percben.


Edzői értékelések

Mátyus János
Közel álltunk a pontszerzéshez, és a győzelemtől sem messze, ezért sajog a szívem. Azonban a DVTK olyan brutálisan erős játékoskerettel bír, ami nem véletlenül vezeti lassan az első osztályba őket.
A mérkőzés első félideje lecsordogált, talán nem volt túlságosan látványos, ami nem volt nagy baj. A második félidőben a terveink egy nagyon szép támadás végén szerzett gól képében manifesztálódtak.
Viszont a Diósgyőr tudott újítani, komoly játékosok álltak be, és jött az egyenlítés, ami teljesen megérdemelt eredmény lett volna, de fociban nincs volna… A DVTK hatalmas erőket mozgósított, nagy pozitívum, hogy a hatalmas pontbeli előnyük birtokában is győzni akartak. Tudtak újítani, komoly játékosok álltak be. A végén jött a csattanó a Diósgyőr részéről, egy nagy hiba után kaptunk egy gólt.
Nem vagyok boldog, mert vereséget szenvedtünk, de a pályán helytálltunk. A Diósgyőr mostantól elkezdhet készülni az első osztályra. Sok sikert kívánok nekik, és remélem, hogy előbb-utóbb mi is követjük őket.”

Kuznyecov Szergej
„Izgalmas mérkőzést játszottunk, az utolsó percig érdekes lehetett a szurkolók számára a találkozó.
Az történt amire számítottunk, a Budafok mélyen védekezett, és ebből próbált támadni. Sajnos egy gyors ellentámadásból kaptunk egy gólt, de a csapat megmutatta, hogy van benne karakter. A játékosok nem adták fel, tartották magukat ahhoz, hogy nem az a fontos, hogy mi történik, hanem az a lényeg, hogyan reagálunk rá. Az utolsó pillanatban némi szerencsével szerzett góllal nyertünk, de ha azt nézzük, mennyi munkát tettünk a mérkőzésbe, akkor bátran mondhatjuk, hogy megérdemelten. Több helyzetet dolgoztunk ki, jobban játszottunk, és az őszi mérkőzéshez hasonlóan a közvetlenül a lefújás előtt szerzett góllal nyertünk, még ha egy kicsit másmilyen típusúval.
Az öltözőben már hallottam a Fergie-time alapján kitalált Kuznyecov-time kifejezést, de én arra kérem a srácokat, hogy próbálják meg hamarabb eldönteni a mérkőzéseket.
Még hét forduló maradt hátra, 21 pontot lehet szerezni, hosszú a bajnokság. Most a következő mérkőzésre kell koncentrálni, amit sárga lap miatt kihagy Bokros Szilárd és Holdampf Gergő, gondolkodni kell, hogyan pótoljuk őket. Igyekszünk minél jobban felkészülni.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/