Szombaton folytatódik a férfi röplabda Extraliga alapszakasza, amikor is MEAFC-Peka Bau látogat a DEAC-hoz.

A két együttes a felkészülési időszakban többször is megmérkőzött egymással, ahol hol az egyik hol a másik bizonyult jobbnak. Tehát borítékolható, hogy szoros mérkőzés vár Bagó László tanítványaira a DESOK-ban.

A Debrecen szépen gyűjtögette a pontokat a sérült játékosaikkal is. Kicsit nehezebb dolgunk lesz, mint a riválisainknak volt, mert felépült az ukrán és a brazil idegenlégiósuk is – kezdte mérkőzés előtti értékelését Bagó László vezetőedző – viszont a mi játékunk sokkal jobban néz ki a szezon közben szerződtetett új feladónkkal. Mutatja ezt a Kecskemét elleni nagyon jó mérkőzés, ahol meccslabdáig is eljutottunk. Hétről hétre jobbak vagyunk, most szombaton nem mi vagyunk az esélyesek Debrecenben, de ha hozzuk azt a szintet, amit az elmúlt fordulóban és ha a végjátékok szerencsésebben alakulnak, akkor meglepetést fogunk okozni.

Játszottunk sok edzőmérkőzést egymás ellen, de azokra nem alapozhatunk semmit. Akkor még más irányítónk volt, más játékstílusban játszottunk és náluk is történtek változások – emlékezett vissza Simkó Dániel szélsőütő játékos – mindkét csapat gyorsan, dinamikusan játszik, izgalmas pontgazdag játékra számítok, szükség lesz az extra teljesítményre.

A mérkőzés 13 óra 30 perctől kezdődik melyet a hazai csapat élőben közvetít majd YouTube-csatornáján!