Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Összeolvadnak a miskolci ovik

Az óvodai alkalmazottak és a szülők többsége is támogatja az egy székhelyű óvoda létrehozását, hiszen a cél egy racionálisan működtethető rendszer összehozása.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármestere – a fennálló veszélyhelyzetre tekintettel a Közgyűlés feladat -és hatáskörében eljárva – május 28-án döntött az önkormányzati fenntartású óvodák egyesítéséről. A döntéskérő indítvány egyébként azért nem kerülhetett az online közgyűlési konzultáció által megtárgyalásra, mert a személyi ügyet is tartalmazó anyagra a zárt ülés szabályai vonatkoznak. 

A döntés szerint augusztus 1. napjától a jelenleg önálló költségvetési szervként működő 9 óvoda és 23 tagintézménye, 1 székhely óvodaként és annak 31 tagintézményeként működik tovább. Természetesen minden marad ott, ahol jelenleg van és az intézmények megőrzik sajátosságaikat is.  

Az új intézmény elnevezése Miskolci Integrált Óvodai Intézmény, rövidített nevén MIÓVI lesz.

A döntést támogatta az óvodák alkalmazotti közösségének kétharmada, az egyik óvodában működő óvodaszék és a szülői szervezetek többsége is, valamint a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat is kiáll az integrálás mellett. A Hivatal végső döntése az átszervezésről csak így születhetett meg, majdnem egy éves döntéselőkészítő eljárásának eredményeként. A beérkezett véleményeket, észrevételeket az önkormányzat az átszervezés alatt figyelembe fogja venni.  

Az átalakítással a gyermekek igényeinek és a szülők elvárásainak megfelelő, magas szakmai színvonalat biztosító, ugyanakkor a demográfiai változásokhoz is rugalmasan illeszkedő, gazdaságilag hatékonyan és racionálisan működtethető intézményrendszer létrehozása volt a cél.