Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Összeszedtük a legjobb mémeket a Facebook leállásáról

Hétfő kora este állt le a legnagyobb közösségi oldal a Facebook, de nem működött a céghez tartozó szolgáltatások sem, így két üzenetküldő, a Messenger és a WhtsApp, valamint az Instagram sem.

A leállás globális volt, így az egész világon hat órán át elérhetetlenné váltak az oldalak. A szolgáltatás éjfél előtt nemsokkal állt helyre Magyarországon. 

Reagált a Facebook

Az óriás techcég ma reggelre reagált története egyik legnagyobb leállására. Bocsánatot kértek és jelezték, hogy nincs arra bizonyíték, hogy a felhasználók adatai veszélybe lettek volna. Hozzátették, a kimaradáshoz hibás konfigurációs változtatások vezettek. 

A legnagyobb troll 

Az óriás vállalat bakiját több techcég is meglovagolta, a legnagyobb troll talán a Twitter volt, ugyanis a meghalt Facebook, Instagram és WhatsApp felhasználók ezen a platformon kezdtek el kommunikálni. Erre a Twitter csak annyit írt ki: 

„Üdv lényegében mindenkinek!”

Nem maradnak el a mémek sem

Arra nincs még kimutatás, hogy, hány függő ember esett mélydepresszióba a hat órás leállás miatt, az azonban biztos, hogy rengeteg kreatív ember – ha már Facebookozni nem lehet – nekiállt mémeket gyártani, mi pedig kiválasztottuk a szerintünk legjobbakat: