fotó: Pataki Gergő

Én értem, hogy a májusi eső aranyat ér, de akad hátránya is bőven. A megyei katasztrófavédőket is megdolgoztatta tegnap ez a szűnni nem akaró égi áldás. 

Bánhorváti és Dédestapolcsány között, egy lehasadt faág akadályozta a közlekedést. Az utat a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók tették szabaddá motoros láncfűrész segítségével.

Vilmányban, a Fő úton, nagy mennyiségű víz gyülemlett fel, amely egy boltot veszélyeztetett. Ott a gönci hivatásos tűzoltók szivattyúval, mintegy tizenöt köbméternyi csapadékot távolítottak el az épület közeléből.

A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső miatt kilépett a medréből egy patak Erdőbényén, a Honvéd utcában. Miután a tolcsvai hivatásos tűzoltók szabaddá tették az út alatti átereszt és a csapadék utánpótlás csökkent, a patak visszatért a medrébe – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. 

Szóval igaz, hogy ez most jól esik a repcének a kukoricának és a napraforgónak, de sok kellemetlenséggel jár és valljuk be, a hangulatunk sem tesz jót ez a konstans szürkeség.