Kezdőlap Uncategorized

A legfrissebb adatok

Szerda estig meghosszabbították az oltási időpontfoglalás eredetileg ma lejáró határidejét azért, hogy minél többen megkaphassák a védőoltást – hangzott el az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt is hozzátette, hogy az oltópontokon minden rendben zajlik és bizony már ott tartunk, hogy Magyarországon vakcinabőség van. Így már tényleg csak egyénen múlik, hogy él-e a védőoltás lehetőségével. Oltásra időpontot foglalni ITT lehet.

Mára a regisztrált beoltottak száma meghaladja a 4 714 992 főt, közülük 2 749 235 fő már a második oltását is megkapta. A kótházakban 2197 koronavírusos beteget ápolnak, 251 ember van lélegeztetőgépen jelenleg. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma 45 731 fő.

Már több mint 130 ezren töltötték le a védőoltást igazoló, péntektől ingyenesen elérhető mobilalkalmazást.Ez az applikáció tehát igazolja az oltás tényét, ezzel a védettségi igazolvány kiváltására is alkalmas. A mobilalkalmazás egyébként jelenleg tesztüzemben működik – mondta Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

forrás: koronavirus.gov.hu