Kezdőlap KÉK HÍREK

Rókakölyköket mentett meg a Simabőrű

Tudomásul kell venni, hogy a civilizáció terjedésével megváltozik az állatok élettere. Egyre többször hallunk arról, hogy lakott települések közelében simán belefuthatunk a vadon élő állatokba.

Ugyanis nemcsak mi tanultuk meg, hogy hogyan lehet belerondítani a természetbe és egyre nagyobb és nagyobb szeleteket lecsípni belőle, de a vadon élő állatok is megtanultak valamit: mellettünk élni és kevésbé félni. Ezért egyre többször találkozhatunk velük szemtől szemben.

Így történhetett meg az is, hogy a Sátoraljaújhely külterületén, az Orémusz dűlőben két rókakölyök eltévedt és beesett egy kútba. Tegnap délután érkezett erről lakossági bejelentés a helyi rendőrkapitányságra. A helyszínre kiérkező járőrök megállapították, hogy a bajba jutott állatok egy elhagyatott ingatlan kútjába zuhantak, ezért a katasztrófavédelem segítségét kérték.

A történet jól végződött, a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók a rendőrök segítségével a kis rókákat kiemelték. Szerencsére az illetékes gyepmesternek sem volt semmi dolga, csak megállapítani azt, hogy a vadak egészségesek. A rókakölyköket szabadon engedték – azok fürgén szedték rókalábaikat – a kutat pedig deszkákkal lefedték.