Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Pünkösdkor is várnak az oroszlánok

Épphogy csak kinyitottak az üzletek, mégis újra be kell zárni az ajtókat a húsvét utáni hetedik vasárnapon. De van, ahol tárt kapukkal várják a látogatókat, nem csak vasárnap, de pünkösdhétfőn is.

Az egyik ilyen hely a Vadaspark a Csanyikban. A Miskolci Állatkert öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be a nagyközönségnek, különleges erdei környezetben. Ezen az ünnepen már az állatok királyát is megcsodálhatjuk – nem is egyet, hármat – az új Száhel bemutató épületben, hiszen az állatkert az év minden napján nyitva tart, így pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn is, reggel 9 órától este 7 óráig.

A friss virágról és gyümölcsökről sem kell lemondanunk. Május 22-én szombaton a megszokott nyitvatartási rend szerint üzemelnek a piacok. A Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac hajnal 5 órától már nyitva lesz és egészen délután 2 óráig várja a látogatókat. A Zsarnai piacot pedig akár már reggel hatkor körbejárhatjuk, az árusok már biztosan ott lesznek.Pünkösdvasárnap viszont csak a Zsarnai piac lesz nyitva 06:00-14:00 között.