Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A menyasszonyi smink hasonlóképpen fontos, mint a menyasszonyi ruha és frizura, nagyban meghatározza az ara megjelenését. Mindenki gyönyörű és tartós sminkben szeretné kimondani a boldogító igent!

Milyen a jó menyasszonyi smink? Mi befolyásolja, hogy mi áll jól neked?
Nos kezdjük az elején. A kiindulási pont a szem és a haj színe! Ezek mellett persze az arcod formája, esküvői ruhád szabása és színe, valamint a menyasszonyi csokrod színe is szerepet játszik a megfelelő smink színének, típusának és erősségének kialakításában. Arról se feledkezzünk meg, hogy vannak vágyaid is, biztosan kinéztél már pár szép sminket, amiért odavagy!

Arra mindig figyelj, hogy olyan sminket válassz, ami illik hozzád stílusban is és jól is áll. Néha le kell mondani arról a sminkről, ami ugyan nagyon tetszik egy Pinterest-es képen vagy egy hírességen, de az ismerőseid vagy egy sminkes szerint nagyon nem lenne előnyös neked! Mindenképp teszteld a választott sminket a nagy nap előtt, így időben kiderül, hogy passzol-e hozzád a kiválasztott stílus!

Smink esküvőre, különböző szemszínekhez

MENYASSZONYI SMINK BARNA SZEMHEZ
A barna szemhez alapvetően szinte minden smink passzol, de van egy pár olyan, amely kiemelkedően jól áll egy barna szemű hölgynek, kiemeli ezt a szép szempárt és az arc előnyös tulajdonságait is!
Általánosságban elmondható smink tippek barna szemekhez:
•    A világosabb színek mindig jól kiemelnek egy szép barna szemet. Ha natúr menyasszonyi sminket szeretnél, ami mégis drámaibbá teszi a már amúgy is feltűnő barna szempárokat akkor használj világos szemhéjpúdert, fekete szempillaspirált és rúzsozd hússzínűre ajkaidat.
•    A füstös menyasszonyi smink telitalálat, nagyon jól mutat a barna szemeken.
•    A kék a barna komplementere. Ne félj használni! Nagyon jól fog állni rajtad!

MENYASSZONYI SMINK ZÖLD SZEMHEZ
Smink tippek zöld szemhez:
•    A füstös smink a barna mellett a zöld szemen is csodaszép!
•    A burgundi vörös és a zöld komplementer színek! Próbáld ki csodásan mutatnak együtt!
•    Emeld ki zöld szemeidet csillogós sminkkel
•    Télen inkább a bronzos árnyalatokat válaszd!
•    Fehér és sötétkék! Ez egy különleges színkombináció, ha szemhéjfestékekről van szó, de nagyon jól mutat majd egy szép zöld szemhez
•    Egy élénk színű szemceruzával húzd ki alsó vízvonaladat! Nagyon kiemeli majd szemeidet!
•    A smink nem csak a szemekből áll! Ha natúr hatású szemsminket szeretnél, akkor egy kevés matt, világos színű szemhéjpúdert vigyél csak fel és persze szempillaspirált! Ajkaidat rúzsozd vörösre, nagyon jól mutat majd és zöld szemeid a kevés smink ellenére is csak úgy ragyogni fognak!

MENYASSZONYI SMINK KÉK SZEMHEZ

Milyen smink illik legjobban egy kék szempárhoz?
•    Napsugaras tekintet! Egy nyári esküvőhöz remekül áll! A bronz és narancssárga párosítása elsőre furcsának tűnhet, de a végeredmény nagyon meggyőző. Egyrészt kontrasztos a kék szem és a szinte sárga szemhéj, másrészt ragyogóan üde lesz tőle tekinteted!
•    A kék szem gyönyörű egy piros rúzs és egy szépen meghúzott tusvonal mellett!
•    Bronzos vagy barnás szemhéjpúdert a kék szemekre! A barna elsőre unalmasnak hangzik, de tudni kell, hogy a barna és a kék komplementer színek, ami kiemelik egymást, nincs ez másként ebben az esetben sem!
Smink hajszínek szerint

MENYASSZONYI SMINK BARNÁKNAK
A barna hajjal megáldott menyasszonyok örülhetnek, talán nekik van a legkönnyebb dolguk! A barna tincsekhez könnyű megfelelő sminket készíteni, igazán kevés szín és stílus van, ami nem illik hozzájuk!
A barna haj és a szürke szemhéjpúder nem passzol, öregít és fáradt hatásúvá teszi szemeidet! Ne használd!
Arra azonban a barna haj esetében is figyelni kell, hogy nem mindegy, hogy milyen árnyalatú barnák fürtjeid, illetve milyen színárnyalatú a bőröd! A barnább bőrű hölgyeknek általában jobban állnak az élénkebb színek, a hideg árnyalatok pedig kevésbé!
A barna hajhoz jól mennek a pink, vörös vagy korall színű rúzsok!
Ne felejtsd el, hogy a hajad színe mellett a szemed színe is döntő szerepet játszik abban, hogy milyen smink mutat majd jól rajtad! A hajszínekről leírtakat mindig mindig vesd össze a szemed színére vonatkozó sminktippekkel!
Például egy barna hajú, kék szemű hölgy esetében mi a helyzet? Mint tudjuk a barna a kék komplementere, de ha a hajad barna, ne használd ezt a színt! Használj piros rúzst és húzz egy szép tusvonalat szemeidre!

MENYASSZONYI SMINK SZŐKÉKNEK
A szőke hajhoz nagyon jól áll a kevés, szolid smink, ami nagyon letisztult! A piros rúzs pedig nagyon kiemeli a haj világos színét, nagyon jól mutat egy szőke hajú menyasszonyon!
A szőke hajúaknak sokszor kevésbé hangsúlyos a szemöldökük, mint fekete vagy barna hajú társaiknak. Emiatt a szemöldök vonalának megfelelő kiemelése nagyon fontos, ezzel adsz keretet az arcodnak!

MENYASSZONYI SMINK VÖRÖS HAJHOZ
Légy természetes vagy festett vörös a hajszíned nagyon különleges és figyelemfelkeltő! Figyelj arra, hogy a nagy igyekezetben, hogy gyönyörű sminket készíts és tökéletes menyasszony légy, ne ess át a ló túlsó oldalára. Hangsúlyozd ki szemeidet egy füstös sminkkel vagy emeld ki szádat egy sötétebb rúzzsal, de a kettőt egyszerre NE tedd!
Ha vörös hajadhoz fehér bőr társul, akkor bátran használj bordó vagy piros rúzst a menyasszonyi smink készítése során!
A vörös hajúaknak sok esetben kék vagy barna a szeme! Ha neked is használd ezek komplementer színeit, húzz egy szép tusvonalat vagy tegyél fel egy piros rúzst! A lényeg a mértékletesség!

MENYASSZONYI SMINK FEKETE HAJHOZ
Olyan gyönyörű egy teljesen fekete hajkorona! A vörös hajhoz hasonlóan viszont ennél is ügyelni kell a mértékletességre! A fekete nagyon hangsúlyos szín egy nagyon erős szemsmink és egy erős rúzs mellett könnyen túlzó hatásúvá válhat!
Ha fehér a bőröd és fekete a hajad, akkor húzd ki szemeidet egy fekete szemceruzával, emellé pedig használj piros rúzst! Arra figyelj, hogy ne vidd túlzásba a fekete szemceruzát, így a végeredmény igéző lesz!
A hideg színek és a fekete nagyon izgalmasak együtt! A türkizkék, a rózsaszín, az acélszürke, a különböző lila árnyalatok és a zafírkék különösen jól mutatnak majd fekete hajadhoz! Mindent kontúrozz feketével, hogy keretet adj szemsminkednek!
A harmónia nagyon fontos! A legjobb, ha arcpirosítód és rúzsod színe egyezik!

MIRE LESZ SZÜKSÉGED?
Mik a sminkelés elengedhetetlen kellékei?
•    Hidratáló krém – mielőtt nekikezdesz a smink készítésének hidratáld arcbőröd
•    A bőrszínednek megfelelő alapozó – Nagyon fontos, hogy ne üssön el a bőröd valódi színétől az alapozó, ellenkező esetben elég furcsa lesz a végeredmény!
•    Szempillaspirál – Válassz olyan terméket, amivel könnyű elérni a dús hatást!
•    Szemceruzá(k) a kellő színekben
•    Fekete tus – igyekezz olyan tust beszerezni, aminek jól használható az ecset része. Egy rossz ecsettel kínszenvedés meghúzni egy szép tusvonalat, míg egy jóval szinte gyerekjáték. Mi a vastagabb, filces hegyű tust ajánljuk!
•    Korrektor vagy világosabb színű alapozó a szem alá -egy alapozó sosem elég! A smink részleteiben ha úgy nézzük olyan, mint amikor árnyékolsz egy rajzot. A váz elkészítése után még satírozgatsz olykor sötétebb olykor világosabb színnel, hogy megadd a mélységét az adott dolognak a térben! Ez így van az esküvői, sőt minden smink elkészítésénél is! A szemek alatti rész mindig világosabb kell, hogy legyen!
•    Szemhéjbázis – kell valami, amitől ott marad az a smink egész nap, ahova te szántad, ez pedig a szemhéjbázis. Mindenképp a szemhéjfesték előtt használd!
•    Szemhéjfesték(ek) a megfelelő színekben
•    Szemöldökfésű és vagy szemöldökpor -a kontúros, rendezett szemöldök keretet ad arcodnak, használd bátran, de ne ess túlzásokba, a hajadtól nagyon elütő színű és nagyon vastag szemöldök ijesztővé válhat
•    Rúzs, a választott színben
•    Porpúder – ezzel tudod fixálni a felvitt alapozót és a fényléstől is megszabadít
•    Pirosító
•    Ecsetek -Mindig használj több ecsetet! Egy komoly, smink elkészítésének, mint amilyen például a menyasszonyi is ne kezdj neki 5 ecset alatt!
MIKRE KELL FIGYELNI EGY ESKÜVŐI SMINK ELKÉSZÍTÉSÉNÉL?

Mindig legyen egy próba smink nap! Az esküvői sminkes is tart főpróbát! Meg kell bizonyosodni róla, hogy biztosan megy-e a kiválasztott esküvői smink elkészítése házilag, ha esetleg nem még mindig nincs késő egy sminkes után nézni!
Egy profi sminkes is csak a jó alapanyagból tudja kihozni a tökéletes végeredményt. Pihend ki magad az esküvő előtt!