Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az társkereső alkalmazások rendkívül egyszerűek, csak egy-két kattintás, és már tudni is lehet, kinek tetszünk, kinek nem, nagyon megkönnyítik az ismerkedést.

Egy speciális problémával néz szembe ugyanakkor Izland, ahol a tavalyi adatok szerint mindössze 376 248-an élnek, a bevándorlás csekély és a populációnak a 70 százaléka a fővárosban, Reykjavíkban vagy annak környékén él.
Vagyis kevés ember él szűk helyen, nem nehéz rokonba botlani, megismerkedni valakivel, akiről aztán egyszer kiderül, talán nem is olyan távoli rokon.
Az ilyen esetek elkerülését segíti az Íslandinga-App. Az alkalmazást az Íslandingabók adatbázison alapul, ami több mint 1200 évre visszamenőleg tartalmaz genealógiai információkat a sziget lakosairól.
Az sem segít, hogy családnevek nem igen vannak Izlandon, ehelyett az apai nevet használják, azaz az apa nevéből képzik a vezetéknevet: az apa neve és utána lány esetében a dottir, fiú esetében a son összekapcsolásából jön létre a vezetéknév.
Például az énekesnő Björk teljes neve Björk Guomundsdóttir, azaz ő Björk, Guomundur lánya.
A Sad Engineers Studios 2013-ban találta ki az alkalmazást, miután megnyerték azt a versenyt, amit az Íslandingabók adatbázis tízedik évfordulójának megünneplése alkalmából írtak ki. Mindössze be kell írni egy nevet, hogy lássák, milyen kapcsolatban állnak a másikkal. Egy másik lehetőség, összeérinteni a telefonokat, ha mindkettőre fel van telepítve az alkalmazás.