Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legfontosabb: mivel a forró víz fokozatosan kiszárítja a bőrt, fürödjünk mindig langyos vízben.

A kádba való beszállás előtt pedig hetente kétszer masszírozzunk a bőrünkbe olajat. Ennek köszönhetően hidratáló testápolóra már nincs is szükség.

Használhatunk kókuszolajat, olívaolajat vagy akár mindkettőt, ezen a téren nyugodtan választhatunk a saját ízlésünk alapján. Az olaj megvédi a bőr természetes pH-értékét, fürdés közben is a bőr felszínén marad, illetve beszívódik. 

Kiváló természetes bőrtápláló a mustárolaj is, amiből csak egy kicsit kell bevenni, zuhanyozás után. Sokan nem szeretik a mustárolaj illatát, de tényleg csak csak egy kis mennyiség kell belőle, amit két-három pohár vízzel gyorsan leöblíthetünk.

Nagyon fontos az elhalt bőr eltávolítása is, amelyhez elengedhetetlen a radírozás. Amennyiben ezt nem tesszük meg, a bőrünk kiszárad és pikkelyes lesz. Ráadásul bizonyos területeken kifehéredett foltok is megjelenhetnek. A bőrradírt kávé és olívaolaj keverékéből könyedén elkészíthetjük és tanácsos hetente kétszer alkalmaznuk.

Tessék, ennyi már elég is, hogy télen is puha és sima legyen a bőrünk.