Áttörést értek el Hasfelmetsző Jack ügyében. Szakértők egy csoportja nemrégiben egy olyan sétapálcára bukkant, amely feltehetően az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack ügyének egyik gyanúsítottját ábrázolja – írja az IFL Science.

Értett ahhoz, amit csinált

Hasfelmetsző Jack 1888-ban legalább öt prostituáltat ölt meg, az áldozatok száma azonban ennél is nagyobb lehet. Az áldozatok torkát átvágták, nem egy esetben a belső szerveiket is eltávolították, testüket pedig megcsonkították. A szakértők azt gyanították, hogy az elkövető olyasvalaki lehet, aki valószínűleg sebész, hentes vagy borbély.

130 év alatt több gyanúsított neve és arca is felmerült. A brit Rendőrtiszti Főiskola szerint nemrégiben az egyik legfőbb gyanúsított portréját fedezhették fel a nyomozás vezetésével megbízott főfelügyelő, Frederick Abberline sétabotjának végén

Újra megtalálták

A bot 2015-ben tűnt el, miután kiállítóhelye bezárt. A tárgy a Rendőrtiszti Főiskola két munkatársának köszönhetően került elő újból Bár a hátborzongató faragvány valószínűleg nem fogja eldönteni a Hasfelmetsző Jack kilétéről szóló vitát, a levéltárosok szerint egy érdekes relikvia London történetének egyik legsötétebb fejezetéből.