Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áttörést értek el Hasfelmetsző Jack ügyében. Szakértők egy csoportja nemrégiben egy olyan sétapálcára bukkant, amely feltehetően az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack ügyének egyik gyanúsítottját ábrázolja – írja az IFL Science.

Értett ahhoz, amit csinált

Hasfelmetsző Jack 1888-ban legalább öt prostituáltat ölt meg, az áldozatok száma azonban ennél is nagyobb lehet. Az áldozatok torkát átvágták, nem egy esetben a belső szerveiket is eltávolították, testüket pedig megcsonkították. A szakértők azt gyanították, hogy az elkövető olyasvalaki lehet, aki valószínűleg sebész, hentes vagy borbély.

130 év alatt több gyanúsított neve és arca is felmerült. A brit Rendőrtiszti Főiskola szerint nemrégiben az egyik legfőbb gyanúsított portréját fedezhették fel a nyomozás vezetésével megbízott főfelügyelő, Frederick Abberline sétabotjának végén

Újra megtalálták

A bot 2015-ben tűnt el, miután kiállítóhelye bezárt. A tárgy a Rendőrtiszti Főiskola két munkatársának köszönhetően került elő újból Bár a hátborzongató faragvány valószínűleg nem fogja eldönteni a Hasfelmetsző Jack kilétéről szóló vitát, a levéltárosok szerint egy érdekes relikvia London történetének egyik legsötétebb fejezetéből.