Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Rekordösszeg gyűlt össze Janka fejlesztésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Supersum alapítvány tűzoltók, rendőrök, katonák és megannyi civil segítségével 5 millió forintot gyűjtött össze Janka kezelésére.

A 2 és fél éves kislánynál, Dobai Jankánál 3 hónapos korában teljes fizikai és idegrendszeri leépülés indult el. A szakemberek véleménye alapján fejleszthető, tanítható, azonban kortársaihoz képest jelentős lemaradásban van. Az alapítvány által szervezett jótékonysági futáson már összegyűlt az éves terápia költsége, 1.500.000 forint.

Azóta azonban a további felajánlásokból még 3 és fél millió forint jött össze, mely – Janka édesapjának elmondása szerint – még legalább 3 évig fedezi gyermekük terápiáját.

Janka fejlesztését már megkezdték a Borsóházban. A konduktorok bizakodóak, a kislány remekül vette az akadályokat az első héten. Ez a fajta mozgásterápia egészen kicsi kortól javasolt, hatékony megoldás jelent megkésett, vagy megrekedt mozgásfejlődési szakaszokban.

A család számára is meglepetés volt a végösszeg

Dobai Ádám tűzoltó nem gondolta volna, hogy ekkora segítséget kapnak. „Körülbelül 2 és fél millió forintra számítottunk, ez viszont egy hatalmas összeg ahhoz képest. Annak kifejezetten örülünk, hogy lányunk terápiája nem áll meg egy év után, hisz ez a pénz legalább 3-4 évre fedezi Janka fejlesztését. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült, és nagyon hálásak az alapítványnak, a tűzoltóságnak, rendőrségnek, és katonaságnak, hogy részt vettek a gyűjtés szervezésében, és azoknak a civileknek is, akik ránk áldozták szabadidejüket, ezzel is támogatva kislányunk fejlődését.”

A végösszeget kreatív módon hozták a család és a sajtó tudtára. A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai egyesével görgették le a saját kezűleg rajzolt számjegyeket. Janka családja könnybe lábadt szemekkel figyelte, ahogy az ötös szám is legördült, ami azt jelentette, hogy a titokban remélt összeg dupláját fordíthatják gyermekük fejlesztésére.