Kezdőlap KÉK HÍREK

Rengeteg munkát adott a vihar a tűzoltóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő délutánig több mint 400 helyszínre riasztották a tűzoltókat az országon átvonuló viharok miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a legtöbb kárt Miskolcon okozta a vihar, csaknem hetven helyszínen avatkoztak be a tűzoltók. 
A legtöbb riasztás kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek, megrongált tetők miatt érkezett. A sok eső megrongált egy családi házat Miskolc-Diósgyőrben, amely lakhatatlanná vált, nyolc lakója átmeneti otthonba került. Miskolcon nyolc személyautóban keletkezett kár a kidőlt fák miatt. Miskolcon három, Nyékládházán pedig két helyszínen kellett vizet kiszivattyúzni pincékből és garázsokból. Borsodnádasdon a Hódos-patak villámárvize miatt 350 homokzsák kihelyezésével védtek meg négy családi házat – közölte Mukics Dániel  tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az éjszakai vihar megbontotta az Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) sporttelepe épületének tetőszerkezetét is.

Az Időkép jelentése szerint délután inkább már csak keleten fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Hosszabb napos időszakok holnap várhatók.

(Nyitókép:Vajda János/MTI)