Ahogy korábban is írtuk, a BOK Csarnokban megnyílt az új kiállítás, amely biztosan a tartalomgyártók, Insta- és TikTok-felhasználók kedvencévé válik. A Van Gogh – The Immersive Experience látványos és lenyűgöző, hiszen a festmények és multimédiás elemek egyesülése lehetővé teszi a legjobb fotók és videók elkészítését. A 20 000 négyzetméteres kiállításban Van Gogh festményei körül életre kelnek, és a VR-szemüveg használatával a látogatók bekerülhetnek a művész alkotásaiba.

A február 2-án nyílt kiállítás lehetőséget nyújt a festő életének és műveinek felfedezésére, miközben egyedülálló tér- és vizuális élményt kínál. Az immerzív élmény részeként a látogatók részleteket tudhatnak meg Van Gogh életéről, munkásságáról, színeinek használatáról, valamint kapcsolatáról testvéreivel és Paul Gauguinnal. A kiállítás kiemelkedik az interaktivitás szokványos szintjén, inkább az élményre helyezve a hangsúlyt.

A kiállítótérben számos különleges elem is található, például olyan festmény, amely csak bizonyos nézőpontból látható teljes egészében, vagy a Csillagos éjről szóló kisfilm, ami bemutatja, miért használt Van Gogh ilyen élénk színeket, és miért volt ennyi árnyalata egy-egy színnél, tekintettel arra, hogy színvak volt.

A multimédiás élmény fokozódik, amikor belépünk egy térbe, ahol a falakon és a padlón áramlanak Van Gogh festményei. Ez a rész különleges lehetőségeket kínál a látogatóknak szelfik és videók készítésére.

A kiállítás további részeiben a kreatív látogatók színezhették Van Gogh alkotásait, amelyek a falra vetítve az eredetileg egyszerű zsírkrétarajzból inspirált művekké változtak. A VR-szobában a látogatók Van Gogh mellett sétálhatnak, nyolc ikonikus festmény inspirációjával ismerkedhetnek meg.

A Van Gogh – The Immersive Experience kiállítás szeptember 1-ig várja a látogatókat a BOK Csarnokban. A kiállítás különlegessége abban rejlik, hogy reagál a mai generáció preferenciáira és az újfajta kultúrafogyasztásra, így mindazoknak ajánlott, akik könnyen fogyasztható tartalomra vágynak a hagyományos múzeumi élmények helyett.