Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Shawn Mendes mögött nehéz hónapok állnak: a zenész tavaly júliusban a mentális egészségére hivatkozva lemondta világkörüli turnéját. Mendes elmondása szerint megszakadt a szíve – de úgy érzi, jó döntést hozott. Azóta rendszeresen terápiára jár, és próbálja kibogozni, mi is történhetett vele.

"A folyamat nagyon nehéz volt. Rengeteget jártam terápiára, próbáltam megérteni, hogyan érzek és miért van ez. Az is kemény munka volt, hogy segítsem magam a gyógyulásban. És segítséget kellett kérnem azoktól, akik közel állnak hozzám."

A zenész szerint nehéz volt az érzelmeit feldolgozni, de úgy érzi, működik a procedúra és nagyon értékeli a szerettei és rajongói támogatását.

"Szerintem az elmúlt másfél év rengeteg felismerést tartogatott, fejlődést, csodálatos volt és elindult egy gyógyulási folyamat az életemben. Emellett nagyon hálás vagyok azoknak, akik elfogadtak és szerettek, kedvesek voltak és megértőek. Tényleg észrevettem, hogy a társadalmunk kezd eljutni egy olyan szintre, ahol a mentális egészség az elsődleges."

– nyilatkozta a Wall Street Journalnek.