A résztvevők négy óra leforgása alatt, több mint 36 m3 hulladékot gyűjtöttek össze.

Nemrégiben rendezte meg a MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület önkéntes szemétszedési akcióját a Szinva teljes hossza mentén. Az egyesület a patakot tizenkét szakaszra osztotta, minden résznek külön csapatkapitánya volt a munka koordinálására. 

Az egyesület április 1-én újabb, hasonló akcióra készül, ezúttal Perecesen.

Serbán Zsolt, a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület elnöke – és egyben az akció meghirdetője – a nagyszabású medertisztítást követően így összegzett: „Örömteli, hogy a hétvége előtti napokban megnőtt a jelentkezők száma, az egyértelműen sikeres akció után pedig elmondhatjuk, jó látni, milyen sok jó ember lakik Miskolcon, ami jó úton halad afelé, hogy a legtisztább vármegye székhely lehessen.”

Az önkéntes akciót a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. is segítette, többek között logisztikai támogatással és az összegyűjtött szemét elszállításával.

A programnak kettős célja volt. Az önkéntes csapatok amellett, hogy jelentős mennyiségű hulladékot távolítottak el a patakmederből, példát mutathattak környezetvédelemből és társadalmi összefogásból.