Bizonyos csillagjegyek adott esetben rosszabbul reagálhatnak egy-két nem jól megválasztott mondatra vagy szóra.

Közeleg a karácsony, ezzel együtt pedig lassan annak a kérdése is felmerül, hogy kiket hívjunk meg a vacsorára. Mivel ilyenkor a család olyan tagjai is összefuthatnak, akik egyébként nem különösebben rajonganak egymásért, érdemes legalább az egyik félnek önmérsékletet tanúsítani és megpróbálni elkerülni a vitát az ünnepi asztalnál.

Három csillagjegy szülöttei különösen érzékenyek lehetnek ebben a tekintetben, hiszen rájuk jellemző leginkább az, hogy hirtelen ugranak egy rossz szóra. Az alábbi listában végigvesszük, hogy melyek ezek a csillagjegyek és, hogy pontosan miért alakult úgy a természetük, ahogy.
 

Kos
A Kos jegy szülöttei a tűz eleméhez tartoznak, ami magyarázatot ad arra, hogy miért olyan hevesek és szenvedélyesek. Gyakran vállalják a vezető szerepet, és nem riadnak vissza a kihívásoktól. Ez azonban néha konfliktushoz vezethet, mivel a Kosok hajlamosak azonnal cselekedni, anélkül, hogy alaposan mérlegelnék a következményeket. Energiájuk és határozottságuk néha túlzott makacssággá és engedetlenséggé alakulhat, ami veszekedéshez vezet.

Oroszlán
Az Oroszlán jegyűek az önbizalom és a büszkeség megtestesítői. Szeretik a figyelmet, és gyakran ragaszkodnak saját véleményükhöz. Ez a királyi magatartás azonban konfliktusok forrása is lehet, különösen akkor, ha az Oroszlánok érzik, hogy hatalmukat vagy tekintélyüket kérdőjelezik meg. Büszkeségük és domináns természetük gyakran vezet heves vitákhoz, különösen, ha úgy érzik, hogy nem kapják meg a megérdemelt elismerést vagy tiszteletet.

Skorpió
A Skorpiók mélyen érzelmesek és intenzívek, és híresek titokzatos és rejtélyes természetükről. Ez a mélység azonban konfliktusforrás is lehet, mivel a Skorpiók hajlamosak féltékenységre, gyanakvásra és bosszúvágyra. Intenzív érzelmeik és szenvedélyük gyakran vezet szenvedélyes, néha pedig destruktív vitákhoz. A Skorpiók mélyen elkötelezettek, de ha sértve érzik magukat, hajlamosak lehetnek a manipulációra és a megtorlásra.

A felsorolt csillagjegyek tehát különleges hajlamot mutatnak a konfliktusra és a vitára, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az asztrológia csak egy szempontot nyújt az emberi természetről, és minden egyén más és más.