Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Sok hibával játszott a MEAFC-Peka Bau

Vasárnap Kecskeméten szerepelt a miskolci férfi Extraligás csapat a bajnokság 20. fordulójában.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Nem kezdte rosszul a mérkőzést a MEAFC-Peka Bau, hiszen mind az első és második szettben a nyitó pontot Árváék szerezték.

Az első két játékrészben a játszmák elején nagyon sok hibával és pontatlansággal játszottak Dudásáék így rendre a hazai gárda vezetett. A szettek végére kezdett mindig igazán kapaszkodni a MEAFC- Peka Bau, de ezek a késői ébredések más kevésnek bizonyultak.

A harmadik felvonásban is a kecskeméti gárda vezetett sokáig azonban a végjátékra sikerült beérnie őket Komlósiéknak. Kovács Zoltán együttese igyekezett, hogy ez a szettet lezárja hibába volt rá több lehetősége nem tudott élni azokkal. Így a hazai csapat 3:0-as sikert aratott.

Kecskeméti RC – MEAFC-Peka Bau 3:0 (19, 19, 23)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 75 néző. V.: Gyulai, Soltész.

KRC: Török S., Kecskeméti 19, Gacs 6, Varga P. 14, Farkas P. 6, Boldizsár 9. Csere: Bogdán (liberó), Mócza 3. Vezetőedző: Deák Márk

MEAFC: Gombkötő, Komlósi 11, Árva 11, Csizmadia 7, Kanellopulosz 4, Simkó 8. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Kapusi 1. Vezetőedző: Varga László Mihály

Edzői értékelések:

Deák Márk: Örülök, hogy meg tudtuk törni a nyeretlen szériát. Nagyon kellett a fiúk önbizalmának ez a győzelem. Az első két szettben végre azt a játékot láttam, amiért dolgozunk. Bízom a hasonló folytatásban!

Varga László: Az első két szettben kerestük önmagunkat, hitehagyott csapatként alárendelt szerepet játszottunk, a harmadik szett értékelhető volt, sajnos későn ébredtünk fel.

Bánkódni nincs túl sok ideje Csizmadiáknak hiszen szombaton az egyetemi körcsarnokban fogadják a Debrecenen csapatát. Az összecsapás 18 órakor kezdődik, amely ezúttal is ingyenes lesz.